Lichtpuntjes van Mariahoeve

Doneren?

 Uw donaties zijn welkom op rekeningnummer NL85ABNA0459225936 t.n.v. stichting Voor welzijn onder vermelding van Lichtpuntjes van Mariahoeve.

hoe kan ik helpen?

Wilt u meehelpen met de activiteiten van Lichtpuntjes van Mariahoeve? Neem dan contact op met coördinator Naomi Barki-van Vliet.

Telefoonnummer: 06-48499750
Emailadres: lichtpuntjes@mariahoeve.nl

Kijk voor de actuele berichten van Lichtpuntjes van Mariahoeve op hun Facebookpagina.

Wees een lichtpuntje

hoe het begon

Lichtpuntjes van Mariahoeve is een enthousiaste groep vrouwen en moeders uit de wijk die samen, waar nodig, op verschillende manieren mensen een lichtpuntje willen bezorgen. In 2014 zijn zij klein begonnen toen Naomi Barki-van Vliet iets miste in het jongerenwerk en de kinder doe- en dansgroep in het Wijk- en dienstencentrum opstartte. Al snel zag zij dat er veel mensen leven in stille armoede in de wijk en besloot zich voor die doelgroep te gaan inzetten. Goed voorbeeld doet volgen, al snel sloten steeds meer vrouwen uit de wijk zich aan en is er een heuse “powervrouwen”-groep ontstaan die bestaat uit een zeer diverse groep vrijwilligsters van allerlei verschillende leeftijden, nationaliteiten en achtergronden die samen iets moois willen neerzetten voor de wijk. In 2016 werden de Wijkresto’s opgestart, waar zij (later i.s.m. Resto van Harte) bewoners gratis of tegen eigen bijdrage lieten genieten van heerlijke maaltijden. Dit met als doel (eenzame) bewoners de gelegenheid te geven om laagdrempelig nieuwe contacten te leggen en tegelijkertijd mensen met een laag budget een warme voedzame maaltijd te bieden. Zij organiseerden in die periode ook knutselgroepen voor kinderen en de doe- en dansgroep.

2017 tot nu...

Sinds 2017 gaan zij door het leven als de Lichtpuntjes van Mariahoeve. Niet alleen draaien zij vanaf dat moment de Wijkresto maar zijn zij ook bij allerlei andere wijkactiviteiten aanwezig. Zij organiseren de maandelijkse Voor elkaar Bazaar, powervrouwenparty’s, community dinners, uitjes voor kinderen uit minima gezinnen en ondersteunen kwetsbare huishoudens met spullen uit donaties. Tijdens de coronacrisis zet Lichtpuntjes zich in door boodschappenpakketten te bezorgen bij bewoners in acute nood. Tweemaal per week bezorgen zij voedzame warme maaltijden bij de kwetsbare groepen. Ook delen zij pakketjes met speel- en knutselmaterialen uit onder gezinnen in de wijk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut 

2020, samenwerking met het wijkberaad

In 2020 is Wijkberaad Mariahoeve door Lichtpuntjes van Mariahoeve gevraagd om intensiever de samenwerking aan te gaan en de rol van rechtspersoon op ons te nemen. Wij zijn trots om samen te werken met zo’n betrokken groep wijkbewoners.