Evenement toevoegen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sweet 16 KunstPost

17 oktober - 20 oktober

Kunstpost is op 17 oktober 2008 opgericht. Daarom vieren van 17 t/m 20 oktober Sweet 16 omdat KunstPost 16 jaar bestaan. In deze 16 jaar is KunstPost uitgegroeid van een idee aan de keukentafel naar wat het nu is: het culturele en sociale centrum van Mariahoeve. Steeds meer mensen weten ons te vinden, en daar zijn we best trots op. KunstPost organiseert diverse projecten om bezoekers vanuit de kunst met elkaar te verbinden. En dat lukt steeds beter. We organiseren zowel wekelijkse, maandelijkse als projecten die 1 of 2x per jaar zijn. Voor meer info kijk eens op: www.kunstpost.nl

Hoe gaan we Sweet 16 vieren?

* 17 oktober van 15:30-17:00 uur borrel om te vieren dat we 16 jaar bestaan.

* 18 oktober:  Nora van Klingeren (nadenkende burger en textielkunstenares) Elke dag bereiken ons berichten over CO2-gehaltes, hittegolven, overstromingen, aardverschuivingen, orkanen, over biodiversiteit, het gebruik van grondstoffen, een lange lijst. Het lijkt een kluwen touw dat volledig in de knoop zit, zonder begin of eind.
De laatste jaren plukt Nora flarden uit de wetenschap om daar over te schrijven, na te denken, van commentaar te voorzien en al dan niet met een zijstap uiteindelijk zich hierdoor te laten inspireren voor wandkleden in wol en zijde. Bijvoorbeeld van gegevens over de ontwikkeling van het ijs op de Noordpool en Antarctica naar textielwerken als ‘Het Poolijs smelt’ en ‘Eerste kantelpunt bereikt’. Of over het verlies van biodiversiteit naar ‘I think… en het verlies van biodiversiteit’. Zo komen vele wegen van wetenschap naar textielwerk aan de orde. Ook demonstreert zij in het kort het maken van vilt.
Inmiddels zijn twee boekjes verschenen: ‘Bergmal/Rotsgepraat 2022’ en ‘Bergmal/Rotsgepraat 2023’. Aflevering 2024 is eind september gereed.

* 19 oktober: Kumpulan Dansant van 14-19 uur. Een ouderwets gezellig Indische feest met de band Sunsation, met Potjo Potjo (Indische linedance) en een heerlijke zelfgemaakte nasi goreng. Voor slechts € 4,50 eet je mee. We gaan rond 17:30 uur aan tafel.

* 20 oktober is het eerste concert van Muziek op Zondag van 15-17 uur. Martín Àlvarez (cello) speelt zijn nieuwe compositie Kleurklanken in Kunst & Koffie.

Je bent van harte welkom om erbij te zijn. Voor alle onderdelen graag aanmelden bij Hubertine@kunstpost.nl zodat we een idee hebben op hoeveel mensen we kunnen rekenen. We kijken er naar uit om samen met je te vieren dat KunstPost 16 jaar bestaat.

Gegevens

Begin:
17 oktober
Einde:
20 oktober

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.