De wijk

Bewoners

Het aantal inwoners in Wijk 25 Mariahoeve en Marlot is met 1.060 inwoners toegenomen (afgerond is dat 7%): van 13.710 in 2013 tot 14.770 in 2019.

De bewoners van Mariahoeve zijn qua leeftijd zeer divers. Al wordt er nog wel eens gezegd dat er voornamelijk 65-plussers wonen in de wijk, blijkt uit de statistieken dat het merendeel van de bewoners tussen de 25 en 45 jaar oud is.

Zowel cultureel als sociaal-economisch is Mariahoeve heel divers.

Mariahoeve
in cijfers

Woningen in de wijk

Mariahoeve is een Naoorlogse wederopbouwwijk. Plannen voor deze wijk zijn al gemaakt ver voor de Tweede wereldoorlog, door onder andere de (stads)architect Dudok en architect en stedenbouwkundige Berlage. Uiteindelijk is de wijk ontworpen naar de plannen van stedenbouwkundige Frits van der Sluijs. De eerste paal voor de aanleg van de nieuwe wijk werd geslagen op 28 mei 1958. De ‘kleine huisjes’ aan de Boekweitkamp zijn de eerst gebouwde woningen. Op dit moment telt mariahoeve 10.221 adressen. Voor meer informatie over de geschiedenis van Mariahoeve klik hier

Bedrijven

Ook bedrijven weten onze wijk goed te vinden. Door de gunstige ligging qua (openbaar)vervoer is Mariahoeve een aantrekkelijke wijk voor bedrijven om zich te vestigen.

Klik voor meer statistieken over de wijk Mariahoeve en Marlot op bovenstaande afbeeldingen.

Bron: www.allecijfers.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.