Welzijn

Hieronder vindt u een overzicht van welzijnsorganisaties in de wijk. Uw item toevoegen? Mail naar mariahoeve@wijkberaad.nl

Achterban werkt!

Achterban Werkt! is een stichting die zich met vrijwilligers inzet voor participatie en meer levensvreugde in de wijk Mariahoeve te Den Haag.

adres: Reigersbergenweg 11-13
2592 CZ Den Haag

website: https://www.achterbanwerkt.nl/

Alzheimer cafe

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke tweede woensdag van de maand vindt het café in wijkcentrum Mariahoeve plaats. Inloop vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. De toegang is gratis.

locatie: Ivoorhorst 155

website:https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-haaglanden/alzheimer-cafe-haagse-hout

centrum jeugd & gezin

Voor alle vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.

Een gezonde groei en ontwikkeling is belangrijk voor ieder kind. Het Centrum Jeugd & Gezin kan jou daarbij helpen

website:https://www.cjgdenhaag.nl/

 

Den Haag doet burenhulp

Kunt u hulp gebruiken of zoekt u gezelschap? Of staat u graag klaar voor anderen? Dan bent u bij Burenhulp via Xtra aan het goede adres. Een vraag plaatsen of hulp bieden is eenvoudig en vrijblijvend.

website:https://burenhulp-xtra.regicare.nl/

hophopje speelgoeduitleen

Het hophopje is een mobiele speelgoed uitleen in de wijk Mariahoeve die op 5 plekken in de wijk staat, hier kan je op locatie gratis speelgoed lenen.

website:https://www.facebook.com/voorwelzijnmooi/

jongeren informatiepunt

Ben jij 12 tot en met 27 jaar en woon je in Delft, Den Haag of Zoetermeer? JIP geeft je gratis informatie, advies en hulp. Alles is uiteraard vertrouwelijk en zelfs anoniem als je wil. We hebben maar één doel: jou verder helpen!
 
 
 

jongerencentrum boem

Adres: Ivoorhorst 155, 2592 TH Den Haag
 

stichting lotje/ kast van lotje

Stichting Lotje biedt incidentele hulp, klein of groot, die echt een verschil maakt voor het kind. Deze bijdrage kan financieel zijn of, afhankelijk van de situatie, in de vorm van hulpgoederen zoals kleding, schoenen of wat op dat moment echt nodig is.
In het wijk- en dienstencentrum aan de Ivoorhorst kan kleding worden ingeleverd voor de kast van Lotje,
 
 

lichtpuntjes van mariahoeve

Lichtpuntjes van Mariahoeve is een enthousiaste groep vrouwen en moeders uit de wijk die samen, waar nodig, op verschillende manieren mensen een lichtpuntje willen bezorgen.

Telefoonnummer: 06-48499750
Emailadres: lichtpuntjes@mariahoeve.nl

lief en leed den haag

Met het Lief en Leedpotje van 75 euro, waaraan sponsor Albert Heijn nog eens 25 euro toevoegt, kunnen buren namens de straat een aardigheidje geven bij leuke of juist verdrietige gebeurtenissen. Als je langsgaat met een bloemetje omdat bijvoorbeeld iemand zijn of haar partner is verloren, is het makkelijker om meteen even te vragen of iemand misschien nog hulp kan gebruiken. Op deze manier leiden Lief en Leedstraten tot meer en intensiever burencontact.

Een potje aanvragen voor jouw straat? ga naar https://liefenleeddenhaag.nl/

Trefpunt Middin

In de wijk Mariahoeve in Den Haag wonen 20 cliënten van Middin met een (licht) verstandelijke beperking.  Op Zwedenburg 147 ligt trefpunt ’t Punt. Een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen. Mensen uit de buurt, familie, vrienden en cliënten van Middin die elders wonen zijn van harte welkom. Er wordt zeven dagen per week vers gekookt en er zijn regelmatig thema-avonden.

Adres: Zwedenburg 147, 2591 BD Den Haag
Tel: 070 381 40 54
E-mail: mariahoeve@middin.nl

website: https://servicepuntxl.nl/welkom-bij-voor-welzijn/

Servicepunt XL Wijk- en Dienstencentum

Adres: Ivoorhorst 155,  2592 TH Den Haag

Telefoonnummer: 070 205 2450

Website: https://servicepuntxl.nl/welkom-bij-voor-welzijn 

VDZ Taal

 Tel: 06 46177784 

email: informatie@vdz.nu | vdztaal@gmail.com

website:https://www.vdz.nu/

Veilig thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Tel: 0800 2000

Website: https://veiligthuis.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.