Buurtpreventieteam Horsten en Kampen

De extra ogen en oren in Mariahoeve!

Wie zijn wij?

Halverwege april 2019 zijn wij als nieuw buurtpreventieteam (BPT) in de wijk aan de slag gegaan in de buurten de Horsten en de Kampen. Ons team bestaat uit vijftien betrokken vrijwilligers die de buurten zo veilig en leefbaar mogelijk willen houden. Sinds kort lopen wij, op verzoek van de wijkagent, ook rondes in Marlot.

Wat doen wij?

Driemaal per week lopen wij onze rondes door de Horsten, de kampen en Marlot om gevaarlijke/onveilige situaties, vernielingen, vervuiling en overlast in de openbare ruimte te signaleren. Onze bevindingen rapporteren wij via de Buiten Beter app aan de wijkagenten en Handhaving.

 

20191220_160843

Naast onze wekelijkse rondes zijn wij ook als toezicht te vinden bij evenementen in de wijk en doen wij mee aan acties met als doel informeren over veiligheid, leefbaarheid en (inbraak)preventie.

Leden van het BPT hebben dezelfde rechten als alle andere bewoners. Wij zijn geen burgerwacht. Ons doel is om te fungeren als extra ogen en oren in de wijk. Wij observeren problemen en verdachte situaties en trekken daarop aan de bel bij de juiste instanties. Zonodig gaan wij vrijblijvend het gesprek aan met bewoners als we ongewenst gedrag zien zoals het verkeerd aanbieden van afval, loslopende honden daar waar het niet mag en andere vormen van overlast.

Leden van het BPT zijn te herkennen aan hun groene hesjes. Als u ons ziet kunt u altijd het gesprek met ons aangaan of ons attenderen op veiligheids- en leefbaarheidsproblemen. Wij hopen dat de bewoners van Mariahoeve ons steunen in onze werkzaamheden. 

Samen met u houden wij de wijk mooi en veilig!

Helpt u mee?

Maakt u ook graag een verschil in de wijk en lijkt het u leuk om met de leden van dit gezellige team mee te wandelen? Neem dan contact op met                          Danielle Kick, coördinator van BPT Horsten en Kampen.

Daniëlle Kick

Coördinator

BPT Horsten en Kampen loopt 3 keer in de week onder coördinatie van Daniëlle Kick. Zij meldt het team aan bij de wachtcommandant en heeft indien nodig samenspraak met Handhaving en de wijkagenten. 

Telefoonnummer: 06-25261778
Email: bpthorstenkampen@mariahoeve.nl

Onze samenwerkingspartners

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik om akkoord te gaan met het gebruik van cookies.