Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/12/2023
14:00 - 16:00

Organisator: Carola van der heijden

Locatie
Cultuurwerkplaats van Podium Noord


 

Feestelijke stemdag 5 jaar Portiekkunst in de Cultuurwerkplaats van Podium NOORD, Mariahoeve

Zo. 17 dec. 2023

 

Expositie bekijken, stemmen en mini- workshops

 

Ter gelegenheid van 5 jaar Portiekkunst was er afgelopen periode in de Kunstkelder in Mariahoeve drie keer een mini-cursus voor kinderen waarbij ze een eigen (Portiek)kunst maken.

Alle kunstwerkjes presenteren we nu tijdens een feestelijke stemdag in de Cultuurwerkplaats van Podium NOORD op zondagmiddag 17 december. Iedereen mag stemmen op het mooiste ontwerp. De winnende ontwerpen worden gedrukt en hangen daadwerkelijk in de portieken. Natuurlijk krijgen de winnaars ook een aantal afdrukken mee naar huis.

 

Gratis mini workshops

Tijden de stemmiddag kun je de expositie bekijken en je stem uitbrengen en is er daarnaast van alles te doen. Deelname is voor jong en oud en gratis! Ook mensen die niet eerder betrokken waren bij de mini cursus, zijn welkom. Wat kun je doen:

 

  • Pimp je kleding in het Oppimp Atelier of maak een klein schilderijtje van stof. Maak kennis met het Oppimp Atelier van Cultuurgebaar;
  • Kerstkaarten schilderen met aquarelverf;
  • Demonstratie/workshop van kunstenaar en docent Saber Javanmard.

 

Portiekkunst (2017-2023) is een project in diverse portieken in Mariahoeve. Een aantal maanden hangt er een kunstwerkje gemaakt door een Haagse beeldend kunstenaar in de portieken in Mariahoeve (Catharinaland, Isabellaland en diverse portieken van seniorencomplexen). De werken zijn speciaal hiervoor gedrukt op de risograaf (stencilmachine). Na afloop kunnen buurtbewoners het kunstwerkje cadeau krijgen. Met dit programma sluiten we Portiekkunst feestelijk af.

 

De betrokken kunstenaars zijn: Christian Morales, Jerney de Wilde, Yara Francken, Anneloes Groot, Annemarie Slobbe, Manuela Bianco en Saber Javanmard. Ook College St Paul was twee keer betrokken bij dit project met een werkperiode waarin de leerlingen een ontwerp maakten. Deze ontwerpen werden tijdens een stemdag op school gepresenteerd. Vervolgens hingen de winnende ontwerpen een tijdlang in de portieken.

 

Feestelijke stemdag

Zondag 17 dec. 14.00-16.00 u. in Podium NOORD

Stemmen kan tot 15.30 uur!

Ametisthorst 425, Den Haag

Gratis toegang, reserveren niet nodig!

Portiekkunst bestaat 5 jaar! Portiekkunst is een initiatief van wijkbewoner Carola van der Heijden (Cultuurvlinder) en stichting Cultuurgebaar in samenwerking met o.a. Staedion, Destiny Social Events, Podium NOORD en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.