Op de hoek van de Onyxhorst en de Amberhorst staat een groepje bovengrondse containers. Voorheen stonden deze bakken (voor kleding, papier, plastic en glas) op de hoek van de Smaragdhorst en de Diamanthorst. Toen de Diamanthorst werd heringericht moesten de bakken een andere locatie krijgen en dat werd hun huidige plaats aan de Onyxhorst. 

Doortje Beekmans, bewoonster van de Kornalijnhorst, ondervindt al tijden geluidsoverlast van vooral de glasbak. Doortje: “Omdat het een bovengrondse container is galmt het geluid van een vallende fles lekker door en horen wij het tot in onze woonkamer. Soms komen er mensen met auto’s ladingen glas weggooien en zitten we minutenlang met een oorverdovend lawaai. Om gek van te worden deze enorme herriemakerij”. 

Om te kunnen vaststellen of meer mensen hinder ondervinden van de glasbak ging Doortje een aantal deuren langs. Doortje: “Binnen de kortste keren had ik 22 handtekeningen verzameld. Ik dacht dat ik de enige was, maar ik kom er nu dus achter dat zelfs mensen op de Diamanthorst er last van hebben.” 

Mevrouw Beekmans heeft eerder al contact gehad met de gemeente om naar een oplossing te zoeken. Dit bleef tot nu toe helaas zonder resultaat. Ze meldde zich vervolgens bij Wijkberaad Mariahoeve met het verzoek de gemeente een ondergrondse glasbak te laten plaatsen. Doortje: “Hiermee zou de overlast zo goed als weg zijn! Voor ons als bewoners zou dat dus de ideale oplossing zijn, want helemaal weg hoeft de bak niet. Als we er maar geen overlast meer van hebben”. 

Met de overhandigde lijst handtekeningen gaat Wijkberaad Mariahoeve in gesprek met de wegbeheerder om een ondergrondse glascontainer voor elkaar te krijgen. Wordt vervolgd…