Geef Mariahoeve haar postkantoor terug !

Wil jij ook dat er weer een postkantoorpunt terugkomt in de wijk ? Laat je stem horen en teken de petitie ! (zie hieronder link)
Na de vele klachten van vooral oudere bewoners die de afgelopen maanden bij Wijkberaad Mariahoeve binnenkwamen en PostNL niet bereid bleek om naar deze zorgen te luisteren, vindt Wijkberaad Mariahoeve het tijd voor actie. We zullen deze petitie later dit jaar bij het hoofdkantoor van PostNL aanbieden en hier ook media aandacht voor vragen.
 

Verontruste reacties uit de wijk

Een greep uit de reacties van verontruste wijkbewoners die Wijkberaad Mariahoeve de afgelopen weken heeft mogen ontvangen over het sluiten van alle postkantoorpunten in de wijk door PostNL :

• “Mijn partner en ik zijn van mening dat het postkantoor moet blijven. Liever nog hadden wij gezien dat het PostNL punt aan Ursulaland was gebleven.

Wij hebben veelvuldig gebruik gemaakt van PostNL punt aan Ursulaland en vinden het nu al lastig om voor postzaken naar Kleine Loo te moeten. […] PostNL moet minstens één punt in Mariahoeve behouden dat alle diensten incl. aangetekend verzenden, biedt.”

• “[…] de mogelijkheid daar Aangetekende post te versturen is vervallen, hoewel hiervoor dagelijks klanten moeten worden doorverwezen naar de Theresiastraat. Het lijkt mij, ook namens een flink aantal medebewoners van onze 55+ flat tegenover het winkelcentrum, onwenselijk als het Postpunt zou verdwijnen. Waar kunnen we dan onze post laten wegen en onze zegels kopen? Voor veel oudere mensen zijn andere locaties te ver. De portokosten stijgen weer per 1 januari, maar de dienstverlening wordt steeds verder uitgekleed. Bovendien zijn er plannen het winkelcentrum op te knappen en veel nieuwe woningen bij te bouwen. Dan hef je toch zo’n basisvoorziening niet voortijdig op?

• “Mij werd onlangs meegedeeld, dat het postkantoor in de Hoogvliet geen aangetekende stukken, pakketten etc. meer mag aannemen! […] Gezien er veel ouderen wonen in Mariahoeve ook aan de kant van Hoogvliet, vind ik het asociaal van PostNL en onbegrijpelijk om met deze service te stoppen. Personeels- gebrek, waar ieder bedrijf zich nu achter verschuilt, snijdt hier volgens mij geen hout, omdat met de auto de afstand naar het volgende postkantoor […] om daar de post op te halen klein is.”

https://petities.nl/petitions/geef-mariahoeve-haar-postkantoor-terug?locale=nl