Opknapbeurt Mariahoeve

(Tekst: Gemeente Den Haag)

Wat moet er volgens u gebeuren?
Budget voor opknappen Mariahoeve

De gemeente heeft geld vrijgemaakt voor het opknappen van de openbare ruimte van Mariahoeve. Dat geld kan worden besteed aan projecten om Mariahoeve mooier, klimaatbestendiger, gezonder en nog groener te maken. Samen met de bewoners van de wijk, wil de gemeente plannen maken. U kent de wijk tenslotte het best. Wat moet er volgens worden opgeknapt in Mariahoeve?

Waar kunt u bijvoorbeeld aan denken?
Bij opknappunten kunt u denken aan punten in de wijk die volgens u verwaarloosd zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld verwilderde plantsoenen zijn, verzakte straten of plekken waar wortels van bomen de tegels omhoog drukken. Maar u kunt natuurlijk ook denken aan zaken die volgens u aan de wijk toegevoegd moeten worden. Bankjes bijvoorbeeld of sporttoestellen om de hele wijk meer te laten bewegen. Alles waardoor Mariahoeve weer meer gaat stralen.

Zo doet u mee!
Er zijn verschillende manieren om aan de gemeente te laten weten wat er volgens u opgeknapt moet worden in de wijk. Alle informatie over het maken van plannen staat bij elkaar op de website: http://www.mariahoeveknaptop.denhaag.nl . Hier kunt u meedoen en de ontwikkelingen volgen.

Voeg je eigen ‘opknappunten’ toe
Tijdens wijkschouwen zijn al veel punten verzameld die volgens bewoners opgeknapt moeten worden. Een deel daarvan staat al op een kaart. De kaart vindt u op de website. U kunt op deze kaart eigen punten toevoegen, punten waarvan u vindt dat ze opgeknapt moeten worden. Tot 10 november kunt u op de website opknappunten toevoegen.

Doe mee in de bewonerscommissie
Er komt een bewonerscommissie van bewoners uit de wijk. Er zijn 15 plaatsen beschikbaar. De bewonerscommissie komt drie keer bij elkaar. In die drie bijeenkomsten maakt u onder begeleiding van deskundigen een compleet opknapplan voor de wijk.

Wilt u meedoen in de bewonerscommissie? Meldt u dan aan via de website of stuur een briefje naar het stadsdeelkantoor Haagse Hout, Loudonstraat 95, 2593 RV Den Haag, onder vermelding van ‘Mariahoeve Knapt Op’ of kom naar een bijeenkomst. U kunt zich aanmelden tot 10 november.

Kom naar een wijkbijeenkomst
Op 5, 7 en 9 november zijn er bijeenkomsten in de wijk. Daar zijn vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig om uit te leggen hoe we samen met u plannen willen maken voor het opknappen van de wijk. Ook tijdens de wijkbijeenkomsten kunt u opknappunten aan de gemeente doorgeven.

De wijkbijeenkomsten hebben geen vast programma. U kunt binnen lopen op de dag en het tijdstip dat u het beste uitkomt.

5 november, 17.30 – 20.00 uur
LOOkatie364
Het Kleine Loo 364

7 november, 10.00 – 12.30 uur
Buurthuis De Landen
Isabellaland 259

9 november, 13.30 – 16.00 uur
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12

Meer informatie
Kijk voor alle informatie op de website. Heeft u een vraag over dit project? Wij horen het graag!
Stuur een e-mail naar: mariahoeveknaptop@denhaag.nl of kom naar één van de inloopbijeenkomsten.