Je familie, je buren, de ondernemer op de hoek. Iedereen heeft te maken met de maatregelen tegen het coronavirus. Het virus, samen met het houden van 1,5 meter afstand, het sluiten van de scholen en veel winkels, heeft een enorme impact op onze levens en onze economie. De gevolgen zijn nog niet te overzien.

Alleen als we thuisblijven én afstand houden als we tóch naar buiten gaan, kunnen we voorkomen dat er te snel te veel mensen ziek worden. Het is goed om te zien dat veel mensen zich aan de afspraken houden. En dat de supermarkten goed gevuld worden. En dat andere ondernemers – noodgedwongen – op een creatieve manier proberen geld te verdienen. Dat verdient een dikke pluim.

Tegelijk zie je dat zzp’ers en kleine ondernemers het lastig hebben. Die verliezen een groot deel van hun omzet door de maatregelen. Deze ondernemers biedt de gemeente hulp aan. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld een uitstel van gemeentelijke belastingen aanvragen. Ben je zelf ondernemer en wil je weten wat we voor je kunnen betekenen, ga dan naar denhaag.nl/ondernemen.

Om je goed te kunnen helpen in deze lastige tijd heeft de gemeente een aantal dingen veranderd waar het gaat over onze dienstverlening. Heb je hulp nodig? Ga naar denhaag.nl voor actuele informatie. De gemeente is telefonisch goed bereikbaar. Als je vragen hebt, bel gerust met het gemeentelijk telefoonnummer: 14070.

Er gebeuren trouwens veel mooie dingen in deze buurt. Via mariahoeveknaptop.denhaag.nl kan er nog tot en met 15 april worden gestemd op projecten om Mariahoeve op te knappen. Inmiddels zijn de buren in Bezuidenhout aan de slag met mooie plannen om de buurt mooier, gezelliger en groener te maken via Bezuidenhout Begroot. Daar reserveert de gemeente geld voor vanuit de wijkbudgetten. Weet dat we ook in Mariahoeve samen aan de slag gaan met die wijkbudgetten. Dat doen we later dit jaar.

 

Veel sterkte in deze moeilijke tijd, inwoners van Haagse Hout! Samen kunnen we dit aan. Daar ben ik van overtuigd.

Saskia Bruines, stadsdeelwethouder Haagse Hout en wethouder Economie, Internationaal en Dienstverlening

Meer informatie over speciale regelingen en de dienstverlening van de gemeente Den Haag rondom de coronacrisis vindt u op de coronapagina van Gemeente Den Haag