Van de redactie

De lichtjes van december 

Het einde van het jaar nadert, we beleven de donkere dagen van december. We verdrijven het donker met het licht van brandende kaarsen en de glans van de kerstboom. Een oud gebruik trouwens. Al eeuwenlang hebben mensen midwinter feest gevierd met lichtjes en lekker eten. Het feest van de Zonnewende: het verwelkomen van de terugkeer van de zon. Kerstmis is de christelijke opvolger van deze heidense feesten, met het vieren van de geboorte van het kind Jezus. Meer en meer is Kerstmis in het teken gaan staan van gezelligheid, lekker eten met vrienden en familie en een versierde kerstboom. Hoe men Kerst beleeft is een heel persoonlijke zaak. Voor de een is het een hoogtepunt van het jaar, met uitbundige feestelijkheden. De ander heeft liever een rustige viering of, is misschien wel alleen.    

Een nieuw jaar 

Nieuwjaar is vaak een moment vooruitblikken met goede voornemens. Wij hebben enkele bewoners van Mariahoeve gevraagd naar hun plannen en wensen voor het nieuwe jaar, zowel persoonlijk als voor de wijk. 

Dat idee kwam bij ons op naar aanleiding van een klein lezersonderzoek dat we in oktober hielden. Gelukkig hoorden wij veel positieve geluiden en hebben nuttige tips gekregen. Vanaf nu vindt u ons elk kwartaal na het verschijnen van dit blad in winkelcentrum Mariahoeve. Daar delen wij het blad uit en gaan wij met u in gesprek voor tips en suggesties. De eerstvolgende datum hiervoor is donderdag 12 december a.s. 

Deze editie 

Dat zingen gezond is vertellen Die Haghe Sanghers en dat je als actieve senior met veel plezier in een orkest kunt spelen horen we van de “Florence Symphonic Seniors”. Ook hebben we aandacht voor vrijwilligers in onze wijk en natuurlijk het laatste nieuws van het Wijkberaad. 

Uiteraard hebben we voor u weer een overzicht van activiteiten om te bezoeken in de komende maanden, zowel in Mariahoeve als in en om het centrum van Den Haag. U hoeft zich niet te vervelen. Wilt u buurtbewoners ontmoeten? In Buurthuis De Landen kunt u dagelijks gezellig koffiedrinken en bij Cardia de Landscheiding zijn veel leuke bijeenkomsten.  

Wat de feestdagen voor u ook mogen betekenen: de redactie wenst u fijne en kleurrijke dagen vol licht en voor 2020 veel goede uren en zonnige momenten met mooie ontmoetingen in de wijk Mariahoeve.  

Voor reacties, vragen of suggesties over de inhoud van dit blad: mail ons op redactie@wijkberaadmariahoeve.nl 

Ook om te adverteren! Of bezoek onze site: www.wijkberaadmariahoeve.nlPostadres: Wijk- en Dienstencentrum, Ivoorhorst 155, 2592 TH Den Haag. 

 

Rectificatie

In de vorige uitgave is vermeld dat de foto van de ijsvogel op de voorpagina aan de Vlaskamp werd gefotografeerdLater bleek deze foto in Rijssen te zijn genomen. Namens de redactie onze excuses voor deze foutDit neemt niet weg dat de ijsvogel wel degelijk op verschillende locaties in onze wijk voorkomt!