Al jaren bezorgt Aad la Haye ons wijkblad Mariahoeve Onze Wijk op heel veel adressen in de wijk. 

Samen met zijn vrouw Bep heeft hij het Wijkberaad Mariahoeve ook geregeld gesteund bij speciale activiteiten, zoals bezetting van de bar bij festivals of talentendagen maar ook als lid van de kascontrolecommissie bij Wijkberaad Mariahoeve. 

Een goede reden om eens nader kennis te maken met deze vrijwilliger.  

Wie is hij? 

Aad la Haye is geboren op 15 januari 1945 in de Trooststraat (Schilderswijk) als zevende van een gezin van 9 kinderen. 

Na zijn schooltijd is hij op zijn 16e begonnen op een kantoor van de Boeren en Tuinders Levensverzekeringsmaatschappij waar hij polissen uitrekenende, wat hij eigenlijkmaar saai werk vond. 

Na 2 jaar militaire dienst en nog 1 jaar op kantoor heeft hij in 1967 besloten om de overstap naar de politie te maken. Na vele omzwervingen aan de diverse bureaus is hij in 2005 als inspecteur afgezwaaid na een mooie maar drukke carrière.  

50 Jaar in Mariahoeve 

Aad is al 50 jaar met Bep getrouwd en vanaf het begin van hun huwelijk wonen ze in Mariahoeve, eerst in de Roggekamp en later op de Ametisthorst. Zij hebben samen 2 kinderen grootgebracht, een dochter en een zoon. De kleuterschool aan de Barnsteenhorst, de lagere school aan de Granaathorst, de Christuskoning kerk aan de Robijnhorst zijn locaties waar veel voetstappen van hen te vinden zijn. Ze zijn nu de trotse oma en opa van 5 kleinkinderen, die allemaal hun weg proberen te vinden in de rumoerige wereld. Tot nu toe gaat het ze goed af.   

Vrijwilligerswerk 

Tijdens zijn werkzame leven deed Aad al vrijwilligerswerk erbij. Zo zat hij in de ouderraad, het kerkkoor en collecteerde hij en telde het geld voor de kankerbestrijding. In 1980 werd hij lid van het politiemannenkoor Entre Nous en meteen ook bestuurslidBehalve ons wijkblad brengt hij ook de parochiebladen rondMaar er moet natuurlijk wel altijd tijd blijven voor familie en gezin! 

“Vrijwilligerswerk geeft je voldoening, je hebt veel contact met je medebewoners in de wijk en voordeel is dat je vaak je eigen planning kan maken”  

Aad wat is jouw toekomstwens voor de wijk? 

Laten we ervoor zorgen dat Mariahoeve een mooie groene wijk blijft, waar het goed wonen is en waar wij “gezond” oud mogen worden”.