April dit jaar ging onder leiding van coördinator Danielle Kick de pilot Buurtpreventieteam (BPT) Horsten en Kampen officieel van start. Nu ruim een half jaar verder staat er een enthousiast, gezellig en gedreven team met 15 deelnemers. 

Drie keer per week kunt u ze tegenkomen op hun rondes door de Horsten en de Kampen. Zij signaleren problemen en overlast en rapporteren dit naar Politie, Handhaving, Wijkberaad Mariahoeve, het stadsdeelkantoor en de verschillende woningbouwverenigingen.  

Danielle Kick: “Onze taak is vrij breed. Zo signaleren wij veel zwerfvuil op straat zoals grofvuil dat verkeerd wordt aangeboden, dit geven wij meteen door aan de gemeenteMaar wij spreken ook mensen aan op zaken als het laten loslopen van honden buiten het loslaatgebied. Vooral in wijkpark De Horst zorgt dit voor veel overlast. Niet alleen worden veel kinderen bang als er ineens onverwacht een hond in de speeltuin staat, maar ook is het erg onhygiënisch als eigenaren de poep niet opruimen. Wij steken veel tijd in preventie. Bijvoorbeeld doordat wij hangjongeren aanspreken maar ook door, nu de donkere dagen eraan komen, extra op te letten of bijvoorbeeld portiekdeuren niet onbeheerd openstaanOok staan wij regelmatig als extra toezicht bij evenementen. Je kan ons zien als de extra ogen en oren van de wijk.” 

De pilot met dit team was een groot succes en daarom is na de evaluatie besloten BPT Horsten en Kampen te registreren als officieel BPT in Mariahoeve! 

Wilt u ook graag meelopen met dit gedreven team en samen de wijk veiliger maken? 

Meld u dan aan bij Danielle Kick: BPTHorstkamp2019@outlook.com 

Laat een antwoord achter